20:15

Garphyttans IF

Referat: Frövi IK - Garphyttans IF

Lätt vinst i seriepremiären
Första seriematchen i futsal för herrarna i Frövi IK spelades hemma i Idrottshallen mot Garphyttans IF. Jonas vår spelande tränare hade tagit ut en trupp om 10 spelare som kom laddade till matchen som samlade en publik som räknades till 24 stycken - tack för att ni kom! När matchen sparkades igång tog vi tag i taktpinnen direkt och det dröjer inte länge innan vi tar ledningen med 1-0 och det är efter en hörnvariant skapad av Ili som Rickard får göra första målet och Range får assistpoängen. I spelminut 6 kommer 2-0 och målskytt är Jonas efter pass från Ili. I spelminut 10 skapar vi ett skolboksanfall som resulterar i 3-0 efter att OH passat Gurra som direkt passade vidare till Ramus som förvaltar läget med att skjuta bollen i mål via målvaktens högra stolpe. Garphyttan får göra ett reduceringsmål i spelminut 14 och det är på ett skott från längre håll som letar sig in bakom Fahim som gjorde en bra match i Frövis mål. Med minuten kvar av första halvlek gör Ili 4-1 och det är efter ett fint väggspel med Rickard som gör att Ili sätter bollen elegant i mål från nära håll - väldigt fint väggspel.
Andra halvlek fortsätter som första... FIK är ett nummer för stort för gästerna och det blir aldrig någon spännande match utan målen kommer relativt tätt. 5-1 kom i spelminut 23 och det är Ili som hittar fram med ett pass till Jonas som gör sitt andra mål för kvällen. Två minuter senare gör Jonas sitt tredje mål (6-1) och det kommer till efter ett fint väggspel mellan Rickard och Jonas. Garphyttan får göra ett reduceringsmål (6-2) i spelminut 27 men har i övrigt inga farligheter. I matchminut 28 fälls Rickard och får en frispark utanför Garphyttans starffområde. Rickard tar själv frisparken men skottet går över. I matchminut 31 frispelas Johannes efter ett fint pass från Range och Johannes chippar bollen elegant över utrusande målvakt och 7-2 är ett faktum. En minut senare rullar vi upp ett fint anfall där Jonas passar Gurra som passar vidare till OH som sätter in vårt 8:e mål (8-2). Ytterligare en minut senare får vi en hörna som Ili lägger i luften till Range som klipper på med en helvolley men bollen går i stolplen - nära! Med fem minuter kvar av matchen får OH bollen och passar vidare till Jonas som hittar fram men en passning till Rasmus som gör vårt 9:e mål (9-2). I matchminut 38 gör Gurra 10-2 efter en passning från Range. Vi drar inga stort växlar över denna storseger utan nu laddar vi om inför nästa match som är på måndag 11 november borta mot Lekebergs IF.